Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/marockomorden-kvinnorna-skuggades-nar-de-gick-upp-i-bergen/

VÄRLDEN

Marockomorden: Kvinnorna skuggades när de gick upp i bergen

Lördagen den 22 december, fem dagar efter mordet, samlades marockanska kvinnor utanför den danska ambassaden i Rabat, för att hedra Louisa Vesterager Jespersen och Maren Ueland. Texten på plakaten lyder ”Nej till terror, mord och våldtäkter”.
Foto: Mosa’ab Elshamy/AP

Det har gått en dryg månad sedan två unga skandinaviska kvinnor blev brutalt mördade i Marocko. Dubbelmordet klassas som ett terrordåd med islamistiska förtecken. Nu väcks frågor om hur djupt förankrad den våldstillvända islamismen är i turistlandet Marocko.

DN:s Mellanösternkorrespondent Erik Ohlsson har granskat terrormordet och jihadismens roll i Marocko.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.