Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/martin-gelin-oppen-framlingsfientlighet-riskabel-strategi-for-trump/

VÄRLDEN

Martin Gelin: Öppen främlingsfientlighet riskabel strategi för Trump

USA:s president Donald Trump under kampanjmötet i North Carolina.
Foto: Nicholas Kamm/AFP

Vid ett kampanjtal i North Carolina stämde Donald Trumps anhängare upp i ett gemensamt hejarop för att deportera Ilhan Omar, en amerikansk medborgare och kongressledamot för demokraterna. ”Skicka tillbaka henne” vrålade tusentals av anhängarna på arenan. Historiker och statsvetare jämför stämningen på arenan med totalitära massmöten.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.