Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Massiv taliban-offensiv i Kunduz i Afghanistan

Talibanska soldater har gått in i staden Kunduz i en koordinerad attack från fyra olika håll, uppger stadens polis. Strider pågår mot regeringsstyrkor som använder helikoptrar för att slå tillbaka talibanerna.

Attacken sker en dag före president Ashraf Ghani ska delta på en givarkonferens i Bryssel.

Enligt en talesman för guvernören har regeringsstyrkorna drivit bort talibanerna från ett distrikt. Talibanerna å sin sida säger att de gör en snabb framryckning och att många regeringssoldater har dödats.

– Vi är väldigt hungriga och kan inte få tag på bröd just nu. Staden är övergiven, affärerna är stängda, säger 28-årige Abdullah till AFP.

Talibanerna tog en kort tid kontroll över Kunduz förra året och flera hårda strider har ägt rum i närheten sedan dess.Den senaste tiden har talibanerna ökat sin närvaro på olika platser i Afghanistan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.