Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/massrymningar-fran-fangelser-i-brasilien/

VÄRLDEN

Massrymningar från fängelser i Brasilien

Hundratals fångar har rymt från fyra fängelser i Brasiliens folkrikaste delstat São Paulo. Anledningen tros vara att all frigång dras in, för att begränsa spridningen av coronaviruset.

TT Text

Enligt lokala medier rymde över 1.000 fångar när det stod klart att frigången dras in i delstaten från och med tisdagen.

Delstatsmyndigheter bekräftar inte hur många som har rymt, men försvarar beslutet att stoppa frigången – fängelserna är överfulla, och det beskrivs som ”högst troligt” att en del av de 34.000 fångar som varit beviljade frigång kommer tillbaka med smitta.

Ämnen i artikeln

Brasilien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt