Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

May: Om ett annat land ligger bakom så slår vi tillbaka

Theresa May.
Theresa May. Foto: REX/Shutterstock

Storbritanniens premiärminister Theresa May hotade på torsdagen med åtgärder mot den stat som kan ligga bakom nervgiftsattacken mot den tidigare ryske dubbelagenten. 

– Vi kommer att göra vad som är rimligt, vi kommer att göra det som är rätt, om det bevisas att det är en stat som ligger bakom, sa Theresa May på en fråga från en ITV-journalist om hon kunde tänka sig att utvisa Rysslands ambassadör.

Läs också: Sällsynt nervgift användes mot ryske ex-spionen 

– Men låt polisen få tid och utrymme så att de kan göra en riktig utredning, sa May också enligt nyhetsbyrån Reuters.

May betonade att den brittiska regeringen var beredd att vidta åtgärder så snart som polisen kunnat visa vem som ligger bakom attacken:

– Vi kommer att göra det när tiden är den rätta och då baserat på de bevis som finns, sa hon.

Tillståndet för den tidigare dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter är fortsatt mycket allvarligt. Också den polis som skadades värst ligger kvar på sjukhus.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.