Några av dem som väntas få höga positioner i Mays regering är energiminister Amber Rudd och biståndsminister Justine Greening.
Det pratas också om att en kvinna för första gången kan bli aktuell som finansminister, även om favoriterna till den tunga posten än så länge är utrikesminister Philip Hammond och Tories gruppledare i parlamentet, Chris Grayling.
Rudd och Grayling nämns båda som möjliga efterträdare till Mays nuvarande post som inrikesminister, medan Greening tros bli hälsominister.
Ytterligare kvinnor som kan få viktiga poster är Harriett Baldwin, Margot James och Karen Bradley. Spekulationerna omgärdas av känslan att Mays planer innebär något kontroversiellt, men i själva verket handlar det om en ambition att skapa en jämställd regering. I David Camerons avgående regering var färre än en tredjedel av medlemmarna kvinnor.
– Det var Theresa som tog initiativ till kampanjen för att välja fler kvinnliga parlamentsledamöter och hon har alltid tyckt att det borde finnas fler kvinnor på tunga regeringspositioner, säger en talesperson för May enligt The Guardian.
May har flera gånger jämförts med Margaret Thatcher, men i ambitionen om en någorlunda jämställd regering skiljer sig May kraftigt från järnladyn. Under sina elva år som premiärminister tillsatte Thatcher bara en kvinna, skriver The Telegraph.
Samtidigt har May höga förväntningar på sig att ena partiet efter den spricka som ledde till Storbritanniens utträde ur EU. Hon själv förespråkade att stanna kvar i unionen och har lovat att inrätta ett nytt departement som ska ansvara för utträdet, som britterna röstade för den 23 juni.
För att ena partiet väntas May tillsätta några av frontfigurerna för brexit-kampanjen, såsom Boris Johnson, Liam Fox, Andrea Leadsom och Priti Patel.
– Nu mer än någonsin måste vi arbeta tillsammans för att genomföra brexit, bygga ett land som fungerar för alla och verkligen ena vårt parti och vårt land, säger May enligt The Guardian.
På ett kafé på Baker Street i centrala London sitter fondförvaltaren Lawrence Frampton och hans 14-åriga dotter Asia och äter frukost tillsammans innan det är dags för jobb och skola. De verkar ta ledarbytet med ro.
– Hon var ju det enda alternativet efter att de andra kandidaterna drog sig ur, och av dem var hon det bästa valet. Hon har erfarenhet av att regera, vilket kommer att behövas framöver, säger Frampton, som är positiv till att Storbritannien nu får en kvinnlig premiärminister.
– Nu behövs en person som enar landet. Och, det kanske är lite generaliserande, men med en kvinnlig ledare kanske det kan bli mindre av aggressiv utrikespolitik och en mer inkluderande och progressiv politik överlag.
Asia berättar att det bland hennes skolkamrater finns en oro för framtiden och svårigheter att få jobb. Men hon tror att den nya premiärministern kan hantera utmaningar som att föra landet ur EU.
– Jag tror att paniken är lite överdriven. Hon kommer klara det.
Under dagen deltar David Cameron i sin sista frågestund i parlamentet. Därefter åker han till Buckingham Palace för att lämna in sin avskedsansökan. Efter Camerons besök är det dags för Theresa May att göra samma färd och i sin tur möta drottning Elizabeth. Regenten kommer då att be May att bilda regering.
I går ledde David Cameron sitt sista regeringssammanträde och fick enligt sjukvårdsminister Jeremy Hunt "underbara hyllningar". Mötet ska ha varit mycket känslosamt. Theresa May kallade Cameron en "superb ledare av partiet och en superb premiärminister".