Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 19:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/mbz-den-medieskygge-emiren-som-leder-mellanosterns-nya-supermakt/

VÄRLDEN

”MBZ” – den medieskygge emiren som leder Mellanösterns nya supermakt

Kronprins Mohammed bin Zayed under en välkomstceremoni vid ett möte med Kinas ledare Xi Jinping i Peking 2019.
Kronprins Mohammed bin Zayed under en välkomstceremoni vid ett möte med Kinas ledare Xi Jinping i Peking 2019. Foto: Roman Pilipey/EPA

Storhetsvansinnig eller visionär? Åsikterna går isär om Förenade Arabemiratens ledare, kronprins Mohammed bin Zayed. I och med det så kallade fredsavtalet med Israel är MBZ, som han kallas, på god väg att bli en av Mellanösterns mäktigaste ledare. Och ambitionerna stannar inte där, utan fortsätter ut långt i rymden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.