Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Medan du sov: Världen i korthet 6 februari

Foto: DIeu Nalio Chery/AP

DN sammanfattar händelsenyheter i världen i korthet. Detta hände medan du sov:

En död i sammanstötningar i Haiti

Haiti. Oroligheterna fortsätter i Haiti. En man stenades till döds när han attackerades av en mobb av tidigare soldater som drog omkring i huvudstaden Port-au-Prince.

Vittnen till Reuters säger att mannen bar militära kläder. Angriparna anklagade honom för att vara en del av en avskydd armé som upplöstes 1995.

Tidigare skulle presidentval hållas i Haiti på söndagen men valet har skjutits upp.

TT-Reuters


Flera övergrepp på flyktingar

Frankrike. Franska åklagare utreder minst sex attacker på flyktingar i ett tältläger i kuststaden Calais, rapporterar BBC.

Volontärer som arbetar i lägret som kallas "djungeln" har larmat om ökade trakasserier av flyktingarna. 5 000 människor bor i lägret i hopp om att ta sig vidare till Storbritannien.

En syrisk man som BBC har pratat med berättar att han och hans vän blivit svårt misshandlade en natt och tvingats uppsöka sjukhus, han själv med bruten käke och blåöga.

Enligt volontärer har det skett 20 attacker de senaste två veckorna, men många vågar inte berätta för polisen.

Enligt åklagarna har man ännu inte lyckats identifiera någon förövare men man säger sig veta att angriparna kör runt i en svart bil och använder metallvapen.

Samtidigt pågår ett projekt för att förbättra situationen i det provisoriska lägret. Förra månaden revs delar för att göra plats för nya bostäder, enligt BBC.

TT


Sjätte mannen på månen död

USA. Astronauten Edgar Mitchell, den sjätte människan på månen, är död.

Han deltog i Apollo 14:s månlandning 1971.

Han blev 85 år och avled exakt på samma kväll som månlandningen firade 45 år, uppger den amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

TT-Reuters

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.