Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Medan du sov: Världen i korthet den 13 augusti

Kraftigt skalv i Indonesien.
Kraftigt skalv i Indonesien. Foto: TT

DN sammanfattar händelsenyheter i världen i korthet. Detta hände medan du sov:

Kraftigt skalv i Indonesien

En jordbävning med magnitud 6,4 har inträffat utanför Sumatra i Indonesien. Skalvets epicentrum låg 7 mil väster om kuststaden Bengkulu på den östra sidan av ön, enligt USA:s geologiska myndighet USGS.

Skalvet inträffade klockan 10 på förmiddagen lokal tid.

– Skalvet var kraftigt och grunt. Det kändes hela vägen till Padang på västra Sumatra, säger Mochammad Riyadi på Indonesiens meteorologiska och geologiska myndighet.
Det finns inga rapporter om skadade eller döda.

TT-AFP


Tre kvinnor mördades med hammare

En 34-årig man i delstaten New York i USA har gipits misstänkt för att ha slagit ihjäl sin mamma, sin syster och ytterligare en kvinna med en hammare.

Kropparna hittades natten till lördagen. En fjärde kvinna överlevde attacken och vårdas på sjukhus.

Enligt polisen hade mannens mamma nyligen kastat ut honom hemifrån. När han upptäckte att dörrarna var låsta tog han en hammare, bröt sig in genom källardörren och attackerade kvinnorna i huset.

TT-AP


 Två skadade efter skott i Köpenhamn

Polisen i Köpenhamn i Danmark har ännu en natt fått åka ut på larm om skottlossning. Två personer har skottskadats på Nørrebrogade och förts till sjukhus, men utan livshotande skador.

Flera tomhylsor har hittats, twittrar polisen. Ett stort område kring den kraftigt trafikerade gatan spärrades av kring midnatt.
Ingen har gripits efter skjutningen, en i raden av över tjugo skottlossningar i huvudstaden på två månader.

TT-Ritzau

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.