Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Medan du sov: Världen i korthet den 15 mars

Foto: RONALDO SCHEMIDT

DN sammanfattar händelsenyheter i korthet från världen. Detta hände medan du sov:

Kraftig luftförorening i Mexico City

Mexiko. För första gången på elva år utfärdar Mexico City en varning för luftförorening. Anledningen är att ozonnivån är nästan dubbelt så hög som det tillåtna värdet.

Invånarna i huvudstaden, där mer än 20 miljoner människor bor, uppmanas att hålla sig inomhus och regeringen har även utfärdat restriktioner i trafiken. Äldre bilar, som i regel förorenar mer än nyare, får lov att hålla sig borta från vägarna under tisdagen. B

Pentagon bekräftar IS-ledarens död

Syrien. IS-befälhavaren Omar al-Shishani, känd som "Omar tjetjenen", har avlidit, efter att ha skadats allvarligt i ett USA-lett flyganfall i nordöstra Syrien den 4:e mars, bekräftar Pentagon.

Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) har tidigare uppgett att han är "kliniskt död". Den 8 mars sade amerikanska källor att han sannolikt dödats i ett flyganfall. TT

Översvämningar stänger norsk väg

Norge. Översvämningar i Norge har lett till att E14 stängts av strax väster om gränsen mot Sverige.

Det är E14 väster om Meråker som stängts av på obestämd tid sedan en biflod till Stjørdalselva svämmat över och allvarligt skadat ett fundament på en bro över vägen. Bron kommer tillfälligt att ersättas av en ny, men hur lång tid det tar innan den nya bron är på plats är osäkert, uppger norska Vägverket enligt NRK.

Vägen som berörs går mellan Storlien och Stjørdal. TT

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.