Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Medan du sov: Världen i korthet den 24 mars

Foto: Manan Vatsyayana/AFP

DN sammanfattar händelsenyheter i korthet från världen. Detta hände medan du sov:

Vrakdelar antagligen från MH370

Malaysia/Moçambique. De två vrakdelar som flöt i land i Moçambique kommer antagligen från det försvunna flygplanet MH370, uppger Australiens transportminister Darren Chester i ett pressmeddelande.

Delarna stämmer överens med delar tillhörande en Boeing 777, den typ av plan som försvann på väg från Kuala Lumpur till Peking i mars 2014 med omkring 240 personer ombord.

Delarna har analyserats av experter i landet, bland annat med hjälp av en avancerad röntgenutrustning, och stämmer dessutom med analyser av hur strömmarna i havet går, vilket gör att sökandet efter planet antagligen sker i rätt område. TT


Nio fångvakter åtalas för övervåld

USA. Totalt nio anställda på ett fängelse i New York riskerar fängelsestraff misstänkta för att ha misshandlat en fånge, och sedan försökt att dölja övergreppen.

Rättegången väntas pågå i flera månader och handlar om att fångvakter ska ha misshandlat fången Jahmal Lightfoot. Enligt åklagaren ska de bland annat ha sparkat honom och stampat på hans huvud, vilket resulterade i frakturer på båda ögonhålorna och en bruten näsa.

Vakterna ska ha väntat två timmar med att rapportera det inträffade, och då skyllde de på att Lightfoot attackerat dem med ett skarpt föremål. TT


Minst 19 döda i ny gruvolycka

Kina. Minst 19 personer har omkommit i en olycka i en kolgruva i den kinesiska Shanxiprovisen, uppger nyhetsbyrån Nya Kina.

Gruvolyckor är vanliga i landet, som är världens största kolproducent, men detta är den allvarligaste hittills.

Många olyckor inträffar när korrupta chefer jagar vinster utan att ta hänsyn till arbetarnas säkerhet. TT


Kongo-Kinshasa vill minska FN-trupp

Kongo-Kinshasa . Kongo-Kinshasa vill att FN:s fredsbevarande styrka i landet halveras från dagens 20 000 soldater.

Utrikesminister Raymond Tshibanda säger till FN:s säkerhetsråd att landets armé kommer att skicka förstärkningar till landets östra delar för att helt kunna ta över ansvaret för säkerheten där.

– Vi har aldrig bett om ett snabbt eller oordnat tillbakadragande av fredsbevararna, men vi är inte villiga att kompromissa om vårt lands självständighet. TT

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.