Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-14 16:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-darfor-lyckas-rysslands-kampanj-i-europa/

Världen

Michael Winiarski: Därför lyckas Rysslands kampanj i Europa

Konspirationsteorier med syfte att bedriva påverkans- och propagandakampanjer flödar på sociala medier. Ett exempel är Notre-Dame-branden i Paris där det snabbt spreds att islamiska terrorister, en spionagentur eller en elittribunal som i hemlighet styr världen låg bakom olyckshändelsen.
Konspirationsteorier med syfte att bedriva påverkans- och propagandakampanjer flödar på sociala medier. Ett exempel är Notre-Dame-branden i Paris där det snabbt spreds att islamiska terrorister, en spionagentur eller en elittribunal som i hemlighet styr världen låg bakom olyckshändelsen. Foto: Thierry Mallet/AP

Ingen blir längre förvånad över att Ryssland bedriver olika desinformationskampanjer inför nästa veckas val, liksom man tidigare gjorde i presidentvalet i USA. Men denna påverkan får också draghjälp av politiker i Storbritannien, Polen och Ungern som själva framgångsrikt agerat för att försvaga EU.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in