Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 04:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-darfor-lyckas-rysslands-kampanj-i-europa/

VÄRLDEN

Michael Winiarski: Därför lyckas Rysslands kampanj i Europa

Konspirationsteorier med syfte att bedriva påverkans- och propagandakampanjer flödar på sociala medier. Ett exempel är Notre-Dame-branden i Paris där det snabbt spreds att islamiska terrorister, en spionagentur eller en elittribunal som i hemlighet styr världen låg bakom olyckshändelsen.
Konspirationsteorier med syfte att bedriva påverkans- och propagandakampanjer flödar på sociala medier. Ett exempel är Notre-Dame-branden i Paris där det snabbt spreds att islamiska terrorister, en spionagentur eller en elittribunal som i hemlighet styr världen låg bakom olyckshändelsen. Foto: Thierry Mallet/AP

Ingen blir längre förvånad över att Ryssland bedriver olika desinformationskampanjer inför nästa veckas val, liksom man tidigare gjorde i presidentvalet i USA. Men denna påverkan får också draghjälp av politiker i Storbritannien, Polen och Ungern som själva framgångsrikt agerat för att försvaga EU.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.