Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 23:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-pandemin-kan-bli-skiftet-som-ger-kina-rollen-som-ledande-global-makt/

VÄRLDEN

Michael Winiarski: Pandemin kan bli skiftet som ger Kina rollen som ledande global makt

Kinesiska medicinska experter på covid-19 anländer till Kambodja för att hjälpa lokala myndigheter.
Kinesiska medicinska experter på covid-19 anländer till Kambodja för att hjälpa lokala myndigheter. Foto: Tang Chhin Sothy/AFP

De nya murarna mellan hundratals miljoner människor över hela världen kan framstå som en dröm för antiglobalister. Men coronakrisen visar att det behövs mer internationellt samarbete, inte mindre. Samtidigt snabbar pandemin på ett geopolitiskt skifte där Kina - och Ryssland - kan överta USA:s roll som ledande världsmakter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.