Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 14:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-politiskt-brak-kring-forintelsens-minnesdag/

VÄRLDEN

Michael Winiarski: Politiskt bråk kring Förintelsens minnesdag

Tysklands förbundskansler Angela Merkel besökte Auschwitz i december 2019 tillsammans med bland annat Polens premiärminister Mateusz Morawiecki.
Foto: Janek Skarzynski/AFP

Förintelsens minnesdag om knappt tre veckor ser ut att bli föremål för en bitter internationell drabbning. Tvistefrågan har uppstått på grund av Rysslands försök att friskriva den sovjetiske diktatorn Josef Stalin från ansvaret för att i samverkan med Adolf Hitler ha utlöst andra världskrigets fasor.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.