Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-provokatorer-beblandar-sig-med-fredliga-demonstranter/

VÄRLDEN

Michael Winiarski: Provokatörer beblandar sig med fredliga demonstranter

Demonstranter och polis har drabbat samman på flera platser i USA under protestvågen som svept över landet sedan en svart man dödades vid ett polisingripande. Bilden är från Columbia i delstaten South Carolina.
Demonstranter och polis har drabbat samman på flera platser i USA under protestvågen som svept över landet sedan en svart man dödades vid ett polisingripande. Bilden är från Columbia i delstaten South Carolina. Foto: AP

Protesterna mot polisbrutaliteten mot svarta amerikaner fortsätter att sprida sig över ett skakat USA. Bland demonstranterna finns det våldsverkare som bränner och förstör. Vilka är de? Donald Trump pekar på vänsterextremister, men bilden är komplex. Även andra blandar sig i den explosiva mixen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in