Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 12:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-putin-forsoker-skriva-om-historien-om-andra-varldskrigets-utbrott-vill-fria-stalin-fran-skuld/

VÄRLDEN

Michael Winiarski: Putin försöker skriva om historien om andra världskrigets utbrott – vill fria Stalin från skuld

Sovjets utrikesminister Molotov signerar Molotov–Ribbentrop-pakten i Kreml den 23/8 1939. På bilden syns också från vänster den tyske utrikesministern Ribbentrop och Sovjets diktator Josef Stalin.
Foto: Sueddeutsche Zeitung /IBL

Det var Polen som startade andra världskriget, i maskopi med Nazityskland. Låter det helt snurrigt? Inte om man ska tro den ryske presidenten Vladimir Putin, som under de senaste dagarna har gått till offensiv i sina försök att skriva om historien och friskriva Stalin från medansvar för krigsutbrottet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.