Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 21:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-putin-forsoker-skriva-om-historien-om-andra-varldskrigets-utbrott-vill-fria-stalin-fran-skuld/

Världen

Michael Winiarski: Putin försöker skriva om historien om andra världskrigets utbrott – vill fria Stalin från skuld

Sovjets utrikesminister Molotov signerar Molotov–Ribbentrop-pakten i Kreml den 23/8 1939. På bilden syns också från vänster den tyske utrikesministern Ribbentrop och Sovjets diktator Josef Stalin.
Sovjets utrikesminister Molotov signerar Molotov–Ribbentrop-pakten i Kreml den 23/8 1939. På bilden syns också från vänster den tyske utrikesministern Ribbentrop och Sovjets diktator Josef Stalin. Foto: Sueddeutsche Zeitung /IBL

Det var Polen som startade andra världskriget, i maskopi med Nazityskland. Låter det helt snurrigt? Inte om man ska tro den ryske presidenten Vladimir Putin, som under de senaste dagarna har gått till offensiv i sina försök att skriva om historien och friskriva Stalin från medansvar för krigsutbrottet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in