Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 18:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-trump-lamnar-over-mellanostern-i-sin-gode-van-putins-hander/

Världen

Michael Winiarski: Trump lämnar över Mellanöstern i sin gode vän Putins händer

Bild 1 av 4 Infarten till staden Manbij i norra Syrien. Under tisdagen meddelade Moskva att ryska armésoldater patrullerar ”kontaktlinjen” mellan de invaderande turkiska och nyanlända syriska styrkorna utanför Manbij.
Foto: AFP
Bild 2 av 4 Turkiska trupper förbereder sig för att gå in i Syrien vid gränsen i Karkamis.
Foto: Emrah Gurel/AP
Bild 3 av 4 Syriska regeringstrupper anländer till staden Tal Tamr, inte långt från den kurdiska staden Ras al-Ayn vid turkiska gränsen, som är ett mål för turkiska trupper.
Foto: Delil Souleiman/AFP
Bild 4 av 4 Donald Trump och Vladimir Putin i juli förra året.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

USA drar sig inte bara tillbaka från Syrien, utan är på god väg att backa ut från Mellanöstern i stort. Ryssland kliver in. Sanktionerna mot Turkiet snabbar på den processen. Den är inte bara en dödsstöt mot kurderna, utan alarmerar också USA:s närmaste allierade i regionen, Saudiarabien och Israel.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in