Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-24 00:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/migrantbat-kapsejsade-utanfor-tunisien/

Världen

80 saknade efter att migrantbåt kapsejsade

86 migranter befann sig ombord på båten när den lämnade Libyen med kurs mot Italien. Över 80 av dem saknas fortfarande och befaras ha omkommit när båten kapsejsade.

TT Text

Migrantbåten ska ha påbörjat sin resa från libyska kuststaden Zuwara, väster om huvudstaden Tripoli, med sikte mot Italien. Men båten kapsejsade utanför den tunisiska staden Zaris och nu är farhågan att ett stort antal av de 86 migranterna ombord har mist livet.

”Omkring 80 människor befaras vara döda. Mer information behövs dock för att kunna bekräfta vad som hänt och hur många det faktiska antalet saknade är”, skriver Flavio Di Giacomo, talesperson för FN:s migrationsorganisation IOM, på Twitter.

Fyra personer har enligt organisationen Röda halvmånen räddats. En av dessa uppges ha avlidit på sjukhus medan de övriga tre vårdas för sina skador. Personerna ska ha räddats av den tunisiska kustbevakningen sedan lokala fiskare slagit larm. Samtliga kom från afrikanska länder söder om Sahara.

De senaste åren har tusentals människor drunknat då de försökt ta sig över Medelhavet till Europa, ofta i överlastade och icke sjödugliga båtar.

Ämnen i den här artikeln:

Libyen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt