Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 02:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/migrantlager-i-paris-utrymdes-hemlosa-fordes-till-mottagningscentraler/

Världen

Migrantläger i Paris utrymdes – hemlösa fördes till mottagningscentraler

De provisoriska bostäderna i migrantlägret vid Porte de la Chapelle bestod av spånplatte- och presenningsbyggen och tält. Med start tidigt på torsdagsmorgonen rev polisen lägret.
De provisoriska bostäderna i migrantlägret vid Porte de la Chapelle bestod av spånplatte- och presenningsbyggen och tält. Med start tidigt på torsdagsmorgonen rev polisen lägret. Foto: François Mori / AP

På torsdagsmorgonen inledde fransk polis utrymning av två tältläger för migranter i norra utkanten av Paris innerstad. Under trafikkarusellen vid Porte de la Chapelle, knutpunkt ingående i ringmotorvägen Boulevard Périphérique, revs alla provisoriska boenden. Allt medan de bostadslösa bara kunde se på.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in