Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 19:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ministern-forsokte-stoppa-stod-till-grupp-mot-hedersrelaterat-vald/

Världen

Ministern försökte stoppa stöd till grupp mot hedersrelaterat våld

Danska immigrations-, integrations- och bostadsminister Inger Støjberg från högerpartiet Venstre vill inte att asylsökande som ljugit någon gång under asylprocessen ska få permanent uppehållstillstånd i Danmark – något som FN kritiserar. Arkivbild.
Danska immigrations-, integrations- och bostadsminister Inger Støjberg från högerpartiet Venstre vill inte att asylsökande som ljugit någon gång under asylprocessen ska få permanent uppehållstillstånd i Danmark – något som FN kritiserar. Arkivbild. Foto: Anders Hansson

Den danska ministern Inger Støjberg har försökt att stoppa ett statligt stöd till danska organisationen Exitcirklen, som hjäper kvinnor utsatta för hedersrelaterat våld. Det rapporterar den danska tidningen Berlingske.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in