Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-16 13:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/minnesstund-i-hongkong-for-offren-vid-himmelska-fridens-torg-forbjuds/

VÄRLDEN

Minnesstund i Hongkong för offren vid Himmelska fridens torg förbjuds

Tiotusentals brukar samlas 4 juni i Hongkong för att i en ljusvaka hedra offren vid massakern på Himmelska fridens torg. I år har polisen förbjudit vakan. Bilden är från minnesstunden 2019.
Tiotusentals brukar samlas 4 juni i Hongkong för att i en ljusvaka hedra offren vid massakern på Himmelska fridens torg. I år har polisen förbjudit vakan. Bilden är från minnesstunden 2019. Foto: Isaac Lawrence/AFP

För första gången någonsin förbjuds den årliga ljusvaka som hålls i Hongkong för att hedra offren vid massakern på Himmelska fridens torg. Hongkongs polis motiverar beslutet med att det finns risk för spridning av covid-19. Men farhågor finns för att vakan ställs in för all framtid efter att den kontroversiella säkerhetslagen införts.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in