Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 19:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-100-doda-i-indiska-oversvamningar/

Världen

Minst 100 döda i indiska översvämningar

Räddningsarbetare hjälper en skadad person i Patna på måndagen. Foto: Sachin Kumar/AFP

Minst 100 människor har omkommit i norra Indien de tre senaste dagarna under ovanligt kraftiga monsunregn. Vattenmassorna har översvämmat vägar, sjukhusavdelningar och hus, meddelar myndigheterna.

TT Text

Båtar används på gatorna som ligger under regnvatten i staden Patna i delstaten Bihar, där minst 27 människor omkommit. I grannstaten Uttar Pradesh har 63 människor omkommit sedan i fredags, uppger myndigheterna.

Mer nederbörd väntas i 15 delstater och årets monsunregn kommer att bli de blötaste sedan 1917, enligt tidningen Times of India.

– Det finns inga tecken på att det avtar de närmaste fyra eller fem dagarna, säger Mrutyunjay Mohapatra vid landets meteorologiska institut till tidningen.

Översvämmat sjukhus i Patna. Foto: Sachin Kumar/AFP

Det har även regnat kraftigt i södra Indien och i delstaten Gujarat i landets västra delar.

650 människor omkom i monsunregnen i Indien, Nepal, Bangladesh och Pakistan i juli i år.

Ämnen i den här artikeln:

Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt