Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 12:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-13-doda-efter-explosion-pa-sjukvardsklinik-i-teheran/

Världen

Minst 19 döda efter explosion på sjukvårdsklinik i Teheran

Flera bilder visar explosionen i norra Teheran.
Flera bilder visar explosionen i norra Teheran. Foto: Roy Issa/AFP

Minst 19 personer har dött vid en explosion på en sjukvårdsklinik i Irans huvudstad Teheran, uppger statlig tv enligt AP. 

Orsaken uppges vara en gasläcka.

Rörliga bilder på nätet visar tjock svart rök från platsen. Det ser också ut att ha inträffat flera detonationer, uppger Reuters som dock inte kan verifiera bildernas äkthet.

Chefen för stadens räddningstjänst uppger att brandkåren försöker evakuera människor från närbelägna byggnader. 

Minst tio ambulanser har kallats till platsen. Ett vittne säger till AP att polisen har spärrat av vägar till området.

Räddningsmanskap på plats vid kliniken.
Räddningsmanskap på plats vid kliniken. Foto: Amir Kholousi/AFP

 

Brandkåren har släckt branden som uppstod i samband med explosionen. 

Viceguvernör Hamid Reza Goudarzi säger till statlig tv att explosionen beror på en gasläcka, enligt Reuters. Enligt statlig tv finns det risk för fler explosioner eftersom det finns syrgasbehållare på platsen.

25 personer ska ha befunnit sig i byggnaden när det exploderade. Iransk tv uppger att 19 personer har dött. 

Ämnen i artikeln

Iran
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt