Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Minst 14 döda i attack mot moské i Nigeria

Minst 14 personer har dödats i en attack mot en moské i Gamboru, vid Nigerias gräns mot Kamerun, enligt en civil milisgrupp. En självmordsbombare som misstänks ha kopplingar till extremistgruppen Boko Haram slog till strax innan morgonbönen.

Moskén ska ha blivit fullständigt förstörd i attacken och bara böneutroparen överlevde.

– Vi tror att fler kroppar finns begravda under rasmassorna. Dödssiffran kommer troligtvis att stiga, säger milismannen Umar Kachalla.

Boko Harams åttaåriga uppror mot den nigerianska regeringen har krävt omkring 20 000 människoliv och tvingat över 2,6 miljoner på flykt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.