Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-18-civila-dodade-i-bakhall-i-mali/

Världen

Minst 18 civila dödade i bakhåll i Mali

Beväpnade män har dödat 18 civila i två bakhåll i centrala Mali, uppger myndighetskällor.

Rätta artikel

Det första bakhållet inträffade sedan ett transportfordon från den maliska armén utsattes för ett sprängattentat som dödade en soldat nära byn Tigula i Mondoro-området på onsdagen.

– När de hört explosionen gav sig bybor iväg mot platsen. . . när terrorister ingrep och avrättade dem, säger en källa.

När de första tolv inte återvände gav sig sex andra civila ut för att leta efter dem på torsdagen men också dessa sex dödades av samma attentatsmän, enligt flera andra källor.

Kropparna av de första tolv kropparna ska också ha försåtminerats, men det är oklart om de andra sex dödades av detta.

Trots ett fredsavtal som ingicks 2015 är Mali fortfarande svårt plågat av våldsamheter som både jihadistiskt motiverade grupper och kriminella gäng ligger bakom. Men också etniskt motiverat våld förekommer.

FN har soldater, varav en del svenska, i den så kallade Minusmastyrkan i Mali som försöker hjälpa regeringen i huvudstaden Bamako att upprätthålla ordning och säkerhet i ett land som är nästan tre gånger så stort som Sverige.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt