Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 09:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-26-kan-ha-dott-av-fani-cyklonen-mattas-av/

Världen

26 kan ha dött av Fani – cyklonen mattas av

Människor i bangladeshiska Khulna reparerar sina bostäder efter vindarna och översvämningarna som Fani fört med sig. Foto: Munir Uz Zaman/AFP

Minst tolv människor ska ha dött av cyklonen Fanis framfart i Indien. Uppgifter förekommer att ytterligare fjorton dödats i Bangladesh dit den förflyttat sig på lördagen, förvisso avtagande.

Ossi Carp
Rätta artikel

Minst fjorton personer ska ha satt livet till på grund av Fani i Bangladesh på fredagen och lördagen, enligt Dhaka Tribune. Det rör sig om dödsfall i åtta olika distrikt längs kusten och ett av offren ska vara en tvåårig pojke.

Fani har plågat Indiens nordöstra kust sedan fredagens morgon och orsakat stor förödelse i Odisha. I delstaten ska minst tolv personer ha dött av cyklonens konsekvenser – utan massevakuering, som också gjorts i Bangladesh, skulle dödssiffrorna kunnat vara mycket högre.

Läs mer: Indien evakueras mer än en miljon 

Cyklonen är en av de kraftigaste på flera decennier med ihållande vindstyrkor på upp till 70 meter i sekunden. När den drog in över land avtog den i styrka och har nedgraderats från en stark kategori 4-orkan till tropisk storm för att i princip bli ett kraftigt oväder sent på lördagen.

Läs mer: Dödssiffran stiger efter cyklonen Fanis härjningar