Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-29 01:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-fem-doda-i-masskrock-i-usa/

Världen

Fem döda i masskrock i USA

Flera långtradare och en buss var inblandade i masskrocken som skedde i Turnpike, Pennsylvania.
Flera långtradare och en buss var inblandade i masskrocken som skedde i Turnpike, Pennsylvania. Foto: KDKA TV via AP

Fem personer omkom och cirka 60 skadades i en våldsam olycka mellan en buss och tre lastbilar på den hårt trafikerade motorvägen Pennsylvania Turnpike sydost om Pittsburgh i USA.

DN Text

Trafikolyckan inträffade på söndagen på den hårt trafikerade motorvägen Pennsylvania Turnpike i Pittsburgh i USA. 

Fem personer omkom och enligt talespersonen Carl DeFebo för motorvägen fördes ett 60-tal personer till sjukhus efter den ”fruktansvärda kraschen” tidigt på söndagsmorgonen. Två av dem skadade uppges vara allvarligt skadade, men inte livshotande. 

– Personligen har jag inte sett en olycka av den här omfattningen på 20 år, säger han till Pittsburgh's Action 4 News.

Passagerarbussen körde på ett avskiljande fundament i en nedåtlutande kurva och blev sedan påkörd av lastbilarna, enligt polisen.

Bussens passagerare var alltifrån barn till vuxna och flera av dem var utländska som inte behärskade det engelska språket.

Orsaken till olyckan är fortfarande inte känt, men flera trafikanter på vägen uppger att det var dåliga väderförhållanden vid tidpunkten då olyckan inträffade.