Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Minst sju döda i oväder i USA

01:06. En storm härjar i nordöstra USA med höjda havsnivåer, starka vindar och snöfall. Minst fem personers död kopplas till ovädret.

En storm härjar i nordöstra USA med vindbyar på upp till 36 meter per sekund. Kaos har uppstått i både flyg- och tågtrafiken.

Minst sju personer har dött på grund av stormarna.

Minst sju personers död kopplas till ovädret, skriver den amerikanska tidningen the Washington Post. Bland dem en elvaårig pojke i delstaten New York som omkom när ett träd rasade in i hans hem. Även en sexårig pojke i Virginia har omkommit i en trädolycka. Han låg och sov när trädet föll över bostaden och avled senare på sjukhus.

Nära två miljoner byggnader är utan ström. Enbart i delstaten Pennsylvania saknade 376.000 hem och företag ström sent på fredagen amerikansk tid.

50 personer har fått räddas från sina hem i Quincy, Massachusetts.
50 personer har fått räddas från sina hem i Quincy, Massachusetts. Foto: Scott Eisen/Getty Images/AFP

Boston är en av många städer där gator översvämmats och människor har kunnat ses ta sig fram med kajaker. I närliggande Quincy fick räddningstjänsten undsätta omkring 50 personer från sina hem.

– Jag har tur som blev räddad. Vårt hus är byggt högt så entréplanet har klarat sig men hela källaren står troligen sex fot (ca 1,8 meter, reds anm) under vatten, berättar en av de drabbade i Quincy för CBS Boston.

Vid kusten går ”vågor högre än tvåvåningshus” i staden Scituate, Massachusetts, och invånarna uppmanas att evakuera, skriver tidningen The Boston Globe.

I Scituate, Massachusetts, gick vågorna höga under fredagen.
I Scituate, Massachusetts, gick vågorna höga under fredagen. Foto: Ryan Mcbride/AFP

I huvudstaden Washington har myndighetsbyggnader och museer stängts.

Omkring 3.000 flygavgångar har ställts in. I New York avlyste flygplatsen La Guardia alla avgångar, medan några få kunnat genomföras från John F Kennedy-flygplatsen. President Donald Trump blev, på väg till pastorn Billy Grahams begravning, tvungen att ändra sin planerade resväg.

Järnvägsbolaget Amtrak stoppade alla tåg i området mellan storstäderna Washington och Boston.

I Virginia har guvernören Ralph Northam utlyst katastroftillstånd.

Stormen väntas fortsätta rasa i hög styrka fram till mitt på lördagen, lokal tid, och därefter avta något, rapporterar CNN.

Stora snömängder har fallit på flera håll, i norröver i delstaten New York väntas uppemot 60 cm. Storstäder som Philadelphia och New York kan få en mix av snö och regn.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.