Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Minst fyra döda i skolskjutning

00:43. Fyra personer dödades på tisdagen i norra Kalifornien USA när en man öppnade eld med ett halvautomatiskt gevär och två pistoler. Mannen sköts senare till döds av polisen

Minst fyra personer har dödats i samband med en skjutning vid en grundskola i Kalifornien på tisdagskvällen svensk tid. Tio andra har skadats. Den misstänkte gärningsmannen har skjutits av polis.

Skjutningen ägde rum vid åttatiden på morgonen lokal tid på Rancho Tehama Elementary School i Rancho Tehama, sydväst om Red Bluff i norra Kalifornien, skriver Record Searchlight.

Tio personer har skadats, uppger samhällets vicesheriff Phil Johnston som också säger att dödssiffran kan komma att stiga. Minst två av de skadade är elever. En sexåring, som träffats av två skott, har flugits i ambulanshelikopter till Mercy Medical Center i Redding. Ett annat barn har skadats i ett ben.

Förutom de två skadade eleverna ska även en man i 30-årsåldern ha skadats av ett skott i höften.

Den misstänkte skytten, som ska vara i 50-årsåldern, har skjutits till döds av polis, bekräftar polisen. Mannen var beväpnad med ett halvautomatiskt gevär och två handeldvapen.

Ett ögonvittne berättar för lokaltidningen att den misstänkte skytten bodde vid skolan och att han övat med ett vapen under de senaste dagarna:

– Det knäppa är att mannen har skjutit en massa skott nyligen, hundratals och med stora magasin. Vi gjorde klart att den här killen var tokig och att han hotat oss, berättar vittnet, Brian Flint för Record Searchlight.

En av dem som dödades bodde granne till den misstänkte skytten.

Sedan mannen dödat sin granne stal han en bil och gav sig av mot skolan där han började skjuta på andra från sin bil. Enligt lokaltidningen sköts personer på minst sju platser.

Ett annat ögonvittne, som var på väg till skolan med sina tre barn, berättar hur mannen börjat skjuta på en bil framför honom. En kvinna dog och en man skadades. Mannen lade in backen och flydde från platsen.

Fler än 100 poliser är på plats. Det bor omkring 1.500 personer i Rancho Tehama.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.