Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 02:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/minst-fyra-doda-i-skottlossning-i-kanada/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Fyra döda i skottlossning i Kanada

Polis och räddningstjänst på plats i Fredericton.
Polis och räddningstjänst på plats i Fredericton. Foto: Kev Bourque/Reuters

Fyra personer, varav två poliser, har dödats i en skottlossning i ett bostadsområde i staden Fredericton i östra Kanada. Några timmar senare grep polisen en misstänkt.

Det var strax före klockan 09 lokal tid som polisen meddelade att flera personer skjutits av en då okänd gärningsman. Flera vittnen hade hört av sig och sagt sig höra höga smällar redan vid 7-tiden, skriver Toronto Star.

En man som bor i närheten av Brookside Drive säger till tv-kanalen CBC att han hörde en serie ljud som lät som smällare vid sjutiden på morgonen, lokal tid. Ungefär fem minuter senare hörde han liknande ljud igen, den här gången närmare hans hus. 

Händelserna utspelade sig i Fredericton, med 56.000 invånare och huvudstad i den kanadensiska provinsen New Brunswick. Enligt en lokal journalist hördes skott vid klockan 13.20 svensk tid, skriver Sky News

När den första polispatrullen kom fram var en vuxen man och en vuxen kvinna skjutna.

Polisen bekräftade senare att fyra personer dött. Två av dem poliser – 45-årige Robert Costello och 43-åriga Sara Burns. Costello var gift och hade fyra barn medan Burns var gift och hade tre barn.

I en serie inlägg på Twitter uppmanade polisen allmänheten att undvika området Brookside Drive, samt att stanna inomhus med låsta dörrar för sin egen säkerhet. 

Ett stort antal poliser, ambulanser och brandmän skickades till platsen.

Strax före klockan 15 svensk tid meddelade polisen att man gripit en 48-årig man och att denne ska vara svårt skadad. Varningen till invånarna i området att inte gå ut kvarstod under flera timmar.

”Fruktansvärda nyheter från Fredericton”, skrev Kanadas premiärminister Justin Trudeau i ett inlägg på Twitter.

Fredericton i östra Kanada.
Fredericton i östra Kanada. Foto: Google maps

 

Texten uppdateras. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.