Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Missljud från motor var skadad katt

När den brasilianske bilföraren hörde ett underligt ljud från motorn stannade han bilen – och hittade en katt som sugits in i ett rör.

När föraren stannade bilen för att undersöka vad som var fel hittade han en katt fastkilad i insugningen till motorn. Snabbt körde han vidare till en verkstad för att få den döda katten bortplockad, bara för att få beskedet att katten, en några månader gammal unge, fortfarande levde.

Insuget plockades bort och färden gick nu vidare till en näraliggande brandstation där mannen fick hjälp att såga loss katten, skriver den brittiska tidningen Metro.

Brandchefen Candido Cleber spekulerar i att kattungen sökt sig in i motorn för att få värme men sedan sugits in i den när bilen startade.

– Det är ett rent under att kattungen fortfarande levde. Föraren hade kört omkring i flera timmar innan han bestämde sig för att undersöka vad som var fel, säger Cleber.

Den lilla katten fördes till till ett djursjukhus i Rio Verde sedan den opererats för inre skador och ett trettiotal människor erbjöd sig sedan att ta hand om den. Men kissens skador var för allvarliga och kattungen dog några dagar senare, skriver sajten Why evolution is true.

Händelsen inträffade i staden Rio Verde i västra Brasilien den 28 maj.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.