Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 00:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/misstankt-garningsmannen-erkanner-jag-var-ute-efter-mexikaner/

Världen

Misstänkte gärningsmannen till polisen: Jag var ute efter mexikaner

Lokalinvånare besöker minnesplatsen för offren i masskjutningen i El Paso. Foto: Paul Ratje/AFP

Mannen som misstänks ha skjutit ihjäl 22 personer i El Paso i lördags erkänner för polisen att han var skytten, samt att han var ute efter att skjuta mexikaner. 

Patrick Crusius, 21, gick ut ur sitt fordon som stoppades vid en korsning kort efter förra lördagens attack och sa till polismännen: ”Det är jag som är skytten”. 

Det framkommer i polisens häktningsorder där det står att Crusius hade kört till El Paso från Dallasförorten Allen, en bilresa på mer än tio timmar. I häktningsordern står det också att Crusius efter gripandet sa till polisen att han var ute efter ”mexikaner”, det skriver Washington Post

Masskjutningen krävde 22 liv och lämnade flera skadade. Flera av dödsoffren hade latinamerikanska efternamn och åtta av dem var mexikanska medborgare.

Myndigheterna misstänker sedan tidigare att Crusius lagt ut ett invandrarfientligt manifest på ett nätforum innan attacken. I dokumentet anklagar han migranter och latinamerikaner för att ta amerikaners jobb.

Masskjutningen i El Paso rubriceras i nuläget som mord, och polisen utreder om det kan röra sig om hatbrott. 

Läs mer: Nätforumets grundare kräver att sajten stängs efter El Paso-dådet