Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 15:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/misstankt-kvinnomordare-dod-i-arresten/

Världen

Misstänkt kvinnomördare död i arresten

Den 24-åriga kvinnan hittades död i en bil i närheten av köpcentret Emporia i Malmö på torsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

En 27-årig man, misstänkt för mord på kvinnan som påträffades i en bil i Malmö på torsdagen, hittades död i sin cell på lördagsmorgonen. Mannen greps på danska Fyn i går.

27-åringen påträffades död i arresten på Odenses polishus där han på lördagen skulle förhöras inför en utlämning till Sverige. Polisen har inga vidare besked om dödsfallet som nu ska utredas.

– Det är en mycket tragisk händelse för alla inblandade. Utredningsarbetet fortsätter. Under helgen hålls bland annat förhör med vittnen, och teknisk bevisning säkras och analyseras, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Kajsa Cavallin i ett pressmeddelande.

Den danske mannen hade anhållits i sin frånvaro efterlyst av svensk polis för mordet på den 24-åriga kvinnan som hittades i en bil nära köpcentret Emporia i Malmö på torsdagskvällen. Ett dygn senare, då han hade lokaliserats på danska Fyn, meddelades att han kunnat gripas efter en biljakt på motorvägen.

Polis i både Sverige och Danmark har varit förtegna om mordet på den 24-åriga kvinnan. Bägge ländernas polismyndigheter har hänvisat till varandra när medier ställt frågor om händelsen.

Kvinnan som hittades död var hemmahörande i ett samhälle i södra Skåne. Hur hon miste livet är ännu okänt, en rättsmedicinsk undersökning av kroppen kommer nu att genomföras.

Läs mer: Mordmisstänkt gripen i Danmark efter biljakt

Läs mer: Kvinna hittad död i bil i Malmö