Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Misstänkte skolskytten tros ha dödat två bröder innan dådet

Polisen i Kanada har hittat två kroppar i ett hem i La Loche där skolskjutningen ägde rum i fredags, rapporterar Reuters. En 17-årig pojke misstänks ha dödat de båda tonåringarna innan han begav sig till skolan och tog livet av ytterligare två personer.

Den misstänkte pojken greps utanför skolan där två personer dödades och sju personer skadades vid skjutningen på fredagen. Uppgiften om att pojken har anhållits bekräftas av La Roches borgmästare Kevin Janvier i ett skriftligt uttalande, skriver Reuters.

Polisen uppger att man misstänker att 17-åringen har skjutit ihjäl två bröder, 13 och 17 år, innan han begav sig till skolan. Kropparna efter bröderna hittades i en bostad i La Loche, enligt nyhetsbyrån AP.

Pojken misstänks nu för fyra mord och sju mordförsök, skriver National Post. Tidningen skriver också att pojken var beväpnad när han greps efter en polisjakt i skolans korridorer. Ett av dödsoffren vid skolskjutningen är en 21-årig kvinna som arbetade som stödpedagog på skolan. 

– Barnen älskade att ha henne omkring sig. De sprang fram till henne. Och hon var vän med alla, säger Ashton Lemaigre, lärare på skolan till CBS News.

Det andra offret är en 35-årig man som arbetade som lärare.

”Adam hade precis inlett sin karriär som lärare i La Loche i september och trivdes. Han var alltid redo för en utmaning”, säger hans familj i ett uttalande. 

Masskjutningar är relativt sällsynta i Kanada, som har striktare vapenlagar än USA, och fredagens dåd är det värsta på 25 år. 1989 dog 14 personer i den skolskjutningen som inträffade på Ecole Polytechnique i Montreal, skriver Reuters.

Samhället La Loche ligger i nordvästra delen av provinsen Saskatchewan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.