Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Mohamed Belkaid misstänks för delaktighet i Parisdåden

Mohamed Belkaid, som en tid bott i Sverige och som dödades i ett antiterrortillslag i Bryssel i tisdags, tros ha haft en roll i Parisdåden i november som dödade 130 människor, uppger belgiska åklagare.

Just nu: Stor polisinats pågår i Bryssel

Enligt den belgiske åklagaren ska Belkaid fem dagar efter attentaten i Paris ha överfört pengar från Bryssel till den kvinna som hyrt en lägenhet i Paris, där attentatsmännen kunde gömma sig, skriver nyhetsbyrån Het Nieuwsblad.

Enligt de belgiska utredarna var 35-åringen känd under falskt namn, Samir Bouzid. Och det var under det namnet som Belkaid körde den för Parisdåden misstänkte Salah Abdeslam, som fortfarande befinner sig på flykt, den 9 september 2015 två månader före dåden.

Samma falska identitet använde Belkaid då han förde över 750 euro till en kvinna som sedan dödades i samband med polisens stormning av en lägenhet i Saint-Denis några dagar efter Parisattackerna.

Under fredagen skrev den franska tidningen Nouvel Observateur att Salah Abdeslam kan ha varit i den lägenhet som 35-åringen dödades i vid räden i tisdags. Enligt tidningen ska dna-spår som hittats i lägenheten ha kunnit knytas till Abdeslam.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.