Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Mördade sin mamma och kastade sin 4-årige bror från en bro

En man från Nebraska har erkänt att han slog och högg ihjäl sin mamma och därefter försökte röja två vittnen ur vägen: sina halvbröder, 4 år och 11 månader gamla.

25-årige Roberto Martinez-Marinero dömdes på onsdagen till livstids fängelse av en domare i Omaha i Nebraska i USA. 25-åringen anklagades för två bestialiska nord och för att dessutom ha försökt ta livet av sin bara 11 månader gamla halvbror.

Det var den 5 maj förra året som 25-åringen kom i bråk med sin 45-åriga mamma om pengar. Men bråket urartade och Martinez-Marinero hämtade ett basebollträ och en kniv och slog ihjäl mamman, skriver nyhetsbyrån AP.

Orolig för att hans två halvbröder, bara 4 år och 11 månader gamla, blivit vittnen till mordet tvingade han in dem i en bil och körde till en bro över Elkhorn River där han kastade den ännu levande fyraåringen mot sin död.

Den andre brodern kastade han i en sopcontainer medan mammans kropp dumpades i ett dike.

Turligt nog upptäcktes en förbipasserande den 11 månader gamla pojken som kunde räddas till livet. Den äldre broderns döda kropp hittades sex dagar senare.

På onsdagen dömdes 25-åringen till dubbla livstids fängelse samt fem år för olaga vapeninnehav, skriver KETV.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.