Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Mormonernas ledare har dött

Mormonernas ledare, Thomas Monson, har avlidit vid 90 års ålder. Han somnade in omgiven av familjen i sitt hem i Salt Lake City, i USA-delstaten Utah.

”President Monson hade alla kännetecken för en anspråkslös tjänare av herren”, skriver kyrkan.

Mormonerna dyrkar Jesus och tror på en kyrka med levande apostlar och profeter samt ett ytterligare testamente, förutom de som finns i den traditionella Bibeln – Mormons bok.

Kyrkan, som formellt bildades 1830, sade sig förra året ha 15,8 miljoner medlemmar världen över. Några av de mest kända är den före detta republikanske presidentkandidaten Mitt Romney och skådespelaren Katherine Heigl.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.