Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 05:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/moskva-vill-botfalla-utlandska-medier/

Världen

Moskva vill bötfälla utländska medier

Ryssland tänker ändra lagen för att kunna bötesbelägga utländska medier som är verksamma i landet för brott mot regler om opartiskhet.

TT Text

Åtgärden är ett svar på att det ryska statskontrollerade propagandaorganet RT i förra veckan dömdes till böter i Storbritannien. Den brittiska tillsynsmyndigheten Ofcom ansåg att RT hade brutit mot brittiska regler om opartiskhet.

Det ryska utrikesdepartementet hotade med "konsekvenser" efter beslutet och nu meddelar Roskomnadzor, Rysslands motsvarighet till Ofcom, att ett lagförslag som gör det möjligt att bötfälla utländska mediebolag ska lämnas in till den ryska duman de närmaste dagarna.

Duman kontrolleras av partiet Förenade Ryssland vilket innebär att lagändringen kan antas snabbt om den har stöd av Kreml.

Ämnen i den här artikeln:

Ryssland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt