Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/mot-doldisen-bakom-merkels-hundratals-byxdressar/

Angela Merkel har hundratals nästan likadana byxdressar.
Världen

Möt doldisen bakom Merkels hundratals byxdressar

HAMBURG. Less is more, är devisen för modedesignern bakom Angela Merkels uniform av nästan likadana byxdressar i färgkartans alla nyanser. Men för Tysklands kansler är mottot snarare ”fler är mer”.

DN:s Berlinkorrespondent mötte Bettina Schoenbach i ett samtal om det tyska stilundret.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 5 Valkampanjen 2005: Angela Merkel var ointresserad av mode – Gerhard Schroeder skröt med sina skräddarsydda kostymer.
Foto: Joerg Sarbach/AP
Bild 2 av 5 Bettina Schoenbach är modedesignern som ligger bakom Merkels numera berömda uniform av nästan likadana byxdressar i olika färger.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 3 av 5 Kan en tysk utrikesminister klä sig i skinnjacka och sneakers? Heiko Maas testade gränserna på en presskonferens 2018.
Foto: Gregor Fischer/Alamy
Bild 4 av 5 Den tyske designern Karl Lagerfeld erbjöd sig att ge Angela Merkel stilråd. Här inviger han en egen fotoutställning i Berlin 2006.
Foto: Jan Bauer/AP
Bild 5 av 5 Bettina Schoenbach hjälper kunderna att hitta vad som passar just deras kroppar: ”Vissa klär i v-ringning, andra i hög hals... Efter otaliga provningar vet de vilken typ de är.”
Foto: Lisa Mattisson