Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Mubarak med söner ställs inför rätta

Egyptens förre president Hosni Mubarak kommer att ställas inför rätta den 19 april. Det uppger landets statliga teve på onsdagskvällen.

Mubarak och hans båda söner Alaa och Gamal kommer att få svara för anklagelser som rör korruption och förskingring av statliga medel samt deras inblandning i attackerna mot demonstranterna under upproret tidigare i år. omkring 800 personer beräknas ha dött.

Hosni Mubarak togs under tisdagen in på sjukhus i Sharm el-Sheikh, där han befunnit sig sedan han tvingades lämna Kairo. Uppgifterna om hans hälsotillstånd har varierat men det sades från början att han drabbats av hjärtproblem i samband med ett förhör i hans bostad i Sharm el-Sheikh.

De båda sönerna fördes till Kairo i en polisbil medan ett par tusen arga egyptier kastade stenar, vattenflaskor och sandaler mot den, skriver al-Jazira. Före gripandet hade Alaa och Gamal förhörts under två dagar i en domstolsbyggnad i Sharm el-Sheikh.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.