Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Mystiska likfynd i österrikisk sjö

En död man och en död kvinna som hittats i en sjö i Österrike förbryllar polisen. Kvinnan var styckad medan mannen sänkts till botten med hjälp av tunga stenar.

De första likdelarna hittades i söndags när en man upptäckte hur en väska spolats i land vid sjön Traun söder om staden Gmunden i Österrike. När han öppnade väska upptäckte han till sin förfäran delar av en människokropp som låg nedstoppade i den.

När polisen började söka runt stränderna fick polishunden Tarzan upp spåret på en ännu en resväska.

Även den innehöll delar av en människa och polisens analys har visat att offret var detsamma, skriver den österrikiska tidningen Kurier.

Och så i dag, måndag, skickades dykare ned för att söka igenom sjön, något som resulterade i ännu ett likfynd. Den här gången en fullt påklädd man med två väskor fastsatta vid handlederna. Båda fyllda med sten.

Några meter bort låg en svart resväska, lastad med betongblock.

En undersökning av liken har hittills visat att den ena är en kvinna i 70-årsåldern medan mannens ålder ännu inte har angetts.

Polisen kommer att hålla en presskonferens om morden under tisdagen, skriver tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.