Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 11:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nara-40-doda-i-valdsamheter-i-tchad/

Världen

Nära 40 döda i våldsamheter i Tchad

Minst 37 personer har dödats i strider mellan nomader och bofasta jordbrukare i Tchad, enligt landets president Idriss Déby.

TT Text

– Konflikten har blivit en nationell angelägenhet, säger han på en presskonferens.

Den våldsamma konflikten utspelar sig i östra delen av landet, nära gränsen mot Sudan. De senaste striderna startade i måndags, när en jordbrukare dödades i byn Hamra, uppger en lokal hjälporganisation. Enligt Déby besköts de poliser som skickats till området för att få slut på våldet.

– Vapenägare tvekar inte att skjuta poliser. Det råder totalt krig... vi måste agera mot dem som bär vapen och dödar människor, säger presidenten.

I juli sade Déby, som suttit vid makten i nästan tre decennier, att han överväger att återinföra militärdomstolar i ett försök att stoppa våldet. Det förslaget fördömdes av oppositionen i landet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt