Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 12:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/narmare-byggstart-for-notre-dame/

Världen

Närmare byggstart för Notre-Dame

Foto: Thomas Samson/AFP

Återuppbyggnaden av 1200-talskatedralen Notre-Dame har försenats av ogynnsamt väder, arbetsmiljöoro över höga blyhalter och – förstås – stängningen av det franska samhället under coronapandemin.

TT-AFP Text

Men nu finns enligt Paris ärkebiskop Michel Aupetit en tydlig tidsplan för byggstarten.

– Vi kan påbörja återuppbyggnaden i januari 2021, säger han, men tillägger för säkerhets skull:

– Det finns alltid oförutsedda händelser.

Miljontals människor världen följde i direktsändning de dramatiska scenerna den 15 april 2019, då en häftig brand åt sig igenom katedralens tak vilket fick tornet att kollapsa.

Frankrikes president Emmanuel Macron har satt som mål att Notre-Dame ska vara helt återställd till 2024.

Ämnen i artikeln

Notre-Dame
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt