Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-19 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nathan-shachar-separatister-pa-vag-forlora-talamodet-med-puigdemont/

Världen

Nathan Shachar: Separatister på väg förlora tålamodet med Puigdemont

President Carles Puigdemont sade att han var beredd att följa folkets vilja att regionen ska bli självständig, men sköt upp genomförandet i väntan på medling och dialog med Madrid.
President Carles Puigdemont sade att han var beredd att följa folkets vilja att regionen ska bli självständig, men sköt upp genomförandet i väntan på medling och dialog med Madrid. Foto: Lluis Gene AFP

Spanien förkastade på måndagen den katalanska regeringens svar på premiärminister Mariano Rajoys ultimatum. Den frist Spanien givit den katalanska regeringen löpte ut klockan tio på måndagsförmiddagen, utan att Madrid fått klart besked: Har katalanerna förklarat sig självständiga eller inte?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in