Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 01:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nathan-shachar-usas-fredsplan-forkastas-av-bade-palestinier-och-militanta-israeliska-bosattare/

VÄRLDEN

Nathan Shachar: USA:s fredsplan förkastas av både palestinier och militanta israeliska bosättare

Palestinier i stenkastning mot israeliska styrkor i protest mot expropriering av palestinskt land i byn Kfar Qaddum på Västbanken.
Palestinier i stenkastning mot israeliska styrkor i protest mot expropriering av palestinskt land i byn Kfar Qaddum på Västbanken. Foto: APAImages/Shutterstock

JERUSALEM. USA:s fredsplan för Israel-Palestinakonflikten, som ger Israel grönt ljus för annektering av nära tusen kvadratkilometer palestinsk mark, förkastas utan resonemang av palestinska talesmän – och av militanta israeliska bosättare.

Planen lanseras nu av president Donald Trump i avsikt att föra premiärminister Benjamin Netanyahu till seger i det israeliska valet i mars.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in