Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 11:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nazistiska-ex-soldater-misstanks-offren-skots-fran-nara-hall/

Världen

Nazistiska ex-soldater misstänks – offren sköts från nära håll

Bild 1 av 5 Den 19 mars dödades tre barn och en man utanför en judisk skola i Toulouse. Ett fjärde barn skadades allvarligt.
Foto: Remy de la Mauviniere / AP/Scanpix
Bild 2 av 5 Den 15 mars dödades två fallskärmsjägare utanför en bankomat i Montauban. En tredje skadades allvarligt.
Foto: Frederic Lancelot / AP/Scanpix
Bild 3 av 5 Det första mordoffret annonserade om att han ville sälja sin Suzuki Bandit 650, en Japantillverkad motorcykel som anses vara mycket smidig i stadskörning. Polisen undersöker nu om han bjudit ut mc:n på flera annonsforum.
Foto: Julienlestefanois / Wikimedia Commons
Bild 4 av 5 En skoter av denna modell, en Yamaha T-max, tros ha använts vid flera av morden. Skilda färger har uppgetts av vittnen – kan skotern ha lackerats om mellan dåden?
Foto: Peke Pon / Wikimedia Commons
Bild 5 av 5 François Molins, åklagaren som leder brottsutredningen, höll presskonferens på tisdagskvällen.
Foto: François Guillot / AFP

På åtta dagar har sju personer, varav tre barn mördats i trakten av Toulouse i södra Frankrike. Polisen misstänker en ensam gärningsman och söker bland annat inom olika extremistgrupper. Judiska och muslimska organisationer går samman i protest mot det dödliga våldet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in