Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 05:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/nervos-militar-nar-dn-besoker-guantanamo/

VÄRLDEN

Nervös militär när DN besöker Guantánamo

2 min 25 sek. Hör deras rop på hjälp när DN är på besök

Genom en lucka i ståldörren tillåts DN fotografera fångarna på Guantánamo. Militärerna är nervösa. Sedan i våras pågår en masshungerstrejk i det ökända fånglägret.

Självmord är förbjudet – inklusive att svälta sig till döds. 46 fångar tvångsmatas just nu med slangar genom näsan, i strid med etiska riktlinjer. När vi besöker Guantánamo inleds den muslimska fastemånaden Ramadan. Militären övergår till att tvångsmata nattetid. Efter mer än elva års fångenskap har många av de 166 fångarna slutat tro att de kommer att lämna lägret levande.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.