Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Nielsen blir ny Trump-minister

Kirstjen Nielsen.
Kirstjen Nielsen. Other: Andrew Harnik/AP

Vita huset bekräftar nu att USA:s president Donald Trump nominerar Kirstjen Nielsen till posten som minister för inrikes säkerhet, skriver flera amerikanska medier.

Nielsen kommer att vara chef för över 240 000 anställda och ansvara för bland annat den amerikanska gränsbevakningen, flygplanssäkerheten, invandringspolitiken och flyktingpolitiken.

Nielsen var stabschef åt John Kelly, den tidigare ministern för inrikes säkerhet. När han började jobbet som Trumps stabschef i Vita huset i juli tog han med sig Nielsen och hon är i dag hans ställföreträdande.

Tidigare har hon bland annat arbetat under förre detta presidenten George W. Bush, även då med inrikes säkerhet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.